Porslin är ett populärt samlarobjekt. Det finns många olika sorters porslin som man kan samla på, såsom antika pjäser, moderna och unika skapelser, samt andra slags objekt. För att hålla koll på vad man samlar på är det viktigt att veta vilken typ av porslin som man vill samla på.

Om man samlar på antika pjäser är det viktigt att man känner till de olika tillverkarna och deras historia. Många antika porslinstillverkare har ett unikt mönster på sina pjäser som gör det möjligt att identifiera dem. Det kan också hjälpa att få veta vad som är populärt och vad som är värdefullt. När det gäller moderna och unika porslinsskapelser är det viktigt att man känner till olika stilar och material.

Andra slags porslinsobjekt som man kan samla på är t.ex. figurer, skålar och koppar. Det är viktigt att man gör sin research innan man börjar samla på sådana objekt, eftersom de kan ha olika utseenden och material.

Klassiska porslinsbruk och företag

Gustavsberg är ett av de mest kända svenska porslinsfabriker. Det grundades 1825 och har producerat högkvalitativa produkter som finns i samlingar över hela världen. Det bästa med Gustavsberg är att de har ett brett utbud som inkluderar allt från högkvalitativa porslinsserviser, vaser, figurer och andra dekorativa objekt. Idag är Gustavsbergs porslin nedlagt vilket ökar värde på objekten. 

Arabia är ett finskt ledande porslinsföretag. Det grundades 1873 och har producerat en mängd olika typer av porslin, inklusive servisar, fat, koppar, muggar och dekorativa objekt. Arabia är känt för sina unika och högkvalitativa produkter som ofta används som samlarobjekt.

Iittala är ett annat finskt porslinsföretag som är känt för sina designer, moderna porslinsserviser och dekorativa objekt. Företaget grundades 1881 och har en lång historia av att skapa högkvalitativa produkter som har blivit populära samlarobjekt.

Orrefors är ett känt glasföretag som grundades 1898. Företaget är känt för sina unika mönster och högkvalitativa glasprodukter. Orrefors har blivit populära samlarobjekt på grund av deras höga kvalitet och unika design.

Porslin är ett unikt och vackert samlarobjekt som kan ge stor glädje. Det finns många olika typer av porslin att samla på, både antika pjäser, moderna skapelser och andra objekt. Genom att göra sin research och veta vilken typ av porslin man samlar på kan man säkerställa att man får ett värdefullt samling. Det är också viktigt att ta bättre hand om sina samlarobjekt för att säkerställa att de inte skadas. Att samla på porslin kan vara en rolig och givande hobby som kan ge stor glädje.